Vanhaezebrouck wil enkel meerwaarde halen: "Onze transfers in de breedte zijn niet echt goed uitgedraaid"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 43 reacties
Vanhaezebrouck wil enkel meerwaarde halen: "Onze transfers in de breedte zijn niet echt goed uitgedraaid"
Foto: © photonews

Bij AA Gent werden Depoitre, Sels en Kums vooralsnog niet doeltreffend vervangen. Ivan De Witte kondigde al transfers aan, maar Hein Vanhaezebrouck wil enkel echte meerwaarde halen.

"Als we iets doen, moet het een meerwaarde zijn voor de groep. Anders doe je beter niets", is Vanhaezebrouck duidelijk. "We hebben de voorbije jaren al zoveel jongens aangetrokken voor de breedte of de toekomst, maar dat is niet goed uitgedraaid. Nu moet het meerwaarde zijn."

Hij doelt op jongens als Wikheim en Hajradinovic, die niet konden doorbreken bij AA Gent. "Misschien is het een grotere investering om gevestigde waarden te halen, maar aan de andere kant hebben we ook al wat binnengebracht."

Ontdekkingen bij andere clubs

Met het geld van Depoitre, Sels en Kums werd nog niet veel gedaan. Vanhaezebrouck geeft aan dat hij niet bepaalt welke koers de club vaart. "Ik geef aan wat ik denk dat nodig is, het is aan hen om daarin een besluit te nemen. Dat is het enige wat je kan doen als trainer. Een trainer is niet de baas van de club, er zijn andere mensen die dat met veel succes doen."

Toch ziet hij bij andere jongens clubs die hij ook bij Gent misschien wel graag gezien had. Dimata eerder bij Oostende en nu leverde Ndidi nog die mooie meerwaarde op voor Genk. "Als ik zie dat Genk een onbekende Ndidi gaat halen en daar met bonussen meer dan twintig miljoen van maakt. Of er iets schort aan de scouting? Dat is geen vraag voor mij. Ik moet resultaten halen met de jongens die er zijn, dat lukt aardig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties