Niet Telenet, niet Proximus... Verrassende derde mengt zich in debat omtrent TV-rechten: Belgisch voetbal komende 6 (!) seizoenen op deze zender te zien?

Redactie
| 29 reacties
Niet Telenet, niet Proximus... Verrassende derde mengt zich in debat omtrent TV-rechten: Belgisch voetbal komende 6 (!) seizoenen op deze zender te zien?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waar kan voetbalminnend België vanaf volgend seizoen terecht om de wedstrijden uit de Jupiler Pro League te volgen? Het is op dit moment allesbehalve duidelijk. Het huidige TV-contract loopt aan het einde van het seizoen af en de strijd om een nieuwe deal barst stilaan écht los.

Telenet, Proximus én het ietwat verrassende Eleven Sports Network willen de rechten voor het uitzenden van de wedstrijden in de Jupiler Pro League binnenhalen. Met Eleven Sports krijgen de huidige rechtenhouders een te duchten concurrent.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat Eleven Sports van plan is om meer dan de huidige 80 miljoen euro te betalen. Op één voorwaarde: dat het dan de rechten voor de komende zes jaar – en niet drie jaar zoals tot nu toe steeds het geval was – krijgt.

Meer dan 80 miljoen euro?

De Pro League schrijft in januari een nieuwe bieding uit en hoopt vanzelfsprekend het onderste uit de kan te halen. MP & Silva, dat de rechten doorverkocht aan Telenet, Proximus en het Waalse VOO, garandeert 80 miljoen euro voor de komende drie seizoenen, maar de Pro League wil meer. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties