Debat van de week: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de beste spits van het land?

Debat van de week: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de beste spits van het land?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 20 zit er morgen op na Gent-Anderlecht. En we hebben een paar jongens die de netten dit seizoen wel weten te vinden. Met Lukasz Teodorczyk die de meeste aandacht naar zich toetrok. Maar wie is nu de beste - of meest complete - spits in de Jupiler Pro League?

Teodorczyk zit aan 13 stuk, Sa en Vossen volgen met 11 en Saadi heeft er 10. Weet u trouwens wie de laatste spits was die er 30 maakte op één seizoen? Nee? Wel, dat was Wesley Sonck voor Genk, de man met een neus voor goals bij uitstek. Maar daarvoor moeten we al terug naar het seizoen 2001-2002. Twee seizoenen ervoor evenaarden Ole Martin Arst (Gent) en Toni Brogno (Charleroi) dat totaal.

Vandenbergh en Weber: de laatste echte doelpuntenmachines?

Na 1957 is het trouwens maar zes keer voorgevallen dat een aanvaller die magische kaap kon bereiken. Erwin Vandenbergh natuurlijk, maar ook Josip Weber twee keer. Echte goaltjesdieven die twee. Doelpuntenmachines pur sang. Het strafste was dat Weber dat elk seizoen deed bij het bescheiden Cercle Brugge.

Lukaku werd topschutter met 15 goals, een historisch dieptepunt.

Maar tegenwoordig is om en bij de 20 doelpunten al héél veel voor een aanvaller, ondanks dat er (voor sommigen) vier wedstrijden meer zijn op een seizoen. Romelu Lukaku, die in 2009-2010 topschutter werd met 15 goals was trouwens een historisch dieptepunt. Al telden de play-offs toen nog niet mee, maar Lukaku scoorde daarin ook niet. Perisic (22), Perbet (25), Bacca (25), Harbaoui (22), Mitrovic (20) en Perbet (22) konden de laatste zes seizoenen wel boven de 20 eindigen.

Maar is er iemand in de huidige competitie die zo'n indruk op u maakt? Gaat Teodorczyk de 30 halen? Dat is allemaal speculatie, maar laten we beginnen met wie voor u de meest complete spits van de competitie is.

Wie is de meest complete spits in België?

40%
21%
16%
1%
1%
10%
1%
4%
1%
6%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties