Datum: 27/01/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Essevee stelt teleur, Harbaoui én Remacle maken zich onsterfelijk met belangrijke goals

Harbaoui en Remacle zorgen voor belangrijke driepunter Charleroi tegen Essevee

Essevee stelt teleur, Harbaoui én Remacle maken zich onsterfelijk met belangrijke goals

Zulte Waregem heeft de kans laten liggen om weer minstens een dagje of twee gedeeld aan de leiding te komen. Op bezoek bij Charleroi verloor het met 2-1. Harbaoui en Remacle maakten zich onsterfelijk bij een uitzinnig publiek.

Bij Charleroi was er sinds de overwinning in Oostende weer volop geloof in de kansen voor play-off 1. Het team stond vijfde na 23 speeldagen en wilde thuis tegen Essevee verder gaan op dat elan. Het rekende daartoe opnieuw op Hamdi Harbaoui, die zijn nieuwe werkgever al meermaals deed kirren van plezier.

Francky Dury kon nog steeds niet rekenen op Timothy Derijck, waardoor Yoan Severin opnieuw in de basis mocht starten. Cordaro en Marrone namen de plaatsen van Coopman en Lepoint in. Zulte Waregem kon mits winst opnieuw twee dagen mee aan de leiding komen, al moest het dan wel winnen - en dat had het al enkele jaren niet meer gedaan op Mambourg.

De eerste 45 minuten van de wedstrijd kunnen we heel snel samenvatten, want er was werkelijk geen bal te zien. De hostessen die ijsjes kwamen uitdelen aan de supporters én pers konden dan ook op veel belangstelling rekenen. Maar de Zebra's hebben in moeilijke momenten wel ... Harbaoui. Hij rondde een mooie uitbraak op de counter weergaloos af, inclusief twee kapbewegingen waarbij Baudry een dubbele verkoudheid opliep.

Essevee? Dat speelde slordig en vooral: met te weinig tempo om de thuisploeg ooit écht te bedreigen. Op het uur bracht Dury dan maar Lepoint en Gueye tussen de lijnen om voor meer diepgang te zorgen. Het zou snel renderen, want nauwelijks tien minuten later kon Gueye een bal voorbij Penneteau frommelen, nadat Leye hem de bal doorkopte.

In een nerveus slot kwamen beide teams nog aandringen om de winning goal te maken, maar het veld speelde ook niet meteen mee in de wedstrijd. Een verschrikkelijk patattenveld waar ze in derde provinciale nog niet op spelen, vermoeden wij dan. Een broeiierig sfeertje, dat wel. De fans van Charleroi verdienden ook deze keer opnieuw een pluim.

En ze kregen ook wat ze wilden, want de Carolo's kregen nog een vrije trap op een mooie plek. De ook al ingevallen Remacle ging zich in de debatten mengen en krulde de 2-1 voorbij een verraste Bossut.

Opstellingen

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' 6
Dessoleil Dorian 90' 7
Martos Francisco Javier 90' 6
Willems Steeven 90' 7
Hendrickx Gaëtan A 90' 7
Marinos Stergos 90' 6
Benavente Cristian 76' 6
Marcq Damien 90' 6
Baby Amara 84' 6
Harbaoui Hamdi 90' 7
Bedia Chris 90' 6
  Bank G Beoordeel
Remacle Jordan 14' 6
Tainmont Clément 6'  
Fall Mamadou -  
Mata Clinton -  
Boulenger Benjamin -  
Mandanda Parfait -  
Diandy Cristophe -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
Baudry Marvin 90' -
Marrone Luca 62' -
Severin Yoan 90' -
Hamalainen Brian 90' -
Lerager Lukas 90' -
Cordaro Alessandro 62' -
Meite Soualiho 90' -
Leye Mbaye A 90' -
Kaya Onur 84' -
  Bank G Beoordeel
Gueye Babacar 28' -
Lepoint Christophe 28' -
Madu Kingsley 6'  
Bala Aliko -  
Coopman Sander -  
Steppe Kenny -  
Dalsgaard Henrik -  
Herbeleef Charleroi - Zulte Waregem

Vooraf