Gent zit met overvolle kern: "Dit is niet meer werkbaar, dus zullen we anders werken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Gent zit met overvolle kern: "Dit is niet meer werkbaar, dus zullen we anders werken"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Bij AA Gent kwamen er in deze transferperiode heel wat spelers bij, maar vertrokken er amper. Ndongala trok naar Standard, Nielsen naar Malmö, Horemans en Lucas Schoofs naar OHL en ook Van Der Bruggen ging naar de uitgang, maar dat was het zowat. Gent zit dus met een overvolle kern.

Het is aan coach Hein Vanhaezebrouck om de boel draaiende te houden op training. "We kunnen niet elke training met dertig man op het veld staan", aldus de oefenmeester in Het Nieuwsblad. "Dus zullen we anders moeten werken."

Een hele hoop spelers naar de B-kern verwijzen, is geen optie. "Veel trainers zouden zeggen: 'stuur er maar zes naar de B-kern', maar dat doe ik dus niet." Vanhaezebrouck dokterde een systeem uit waarbij iedereen nog steeds in aanmerking komt.

Ik ga er geen zes naar de B-kern sturen

-Hein Vanhaezebrouck

"Naar het weekend toe zullen we onze selectie opsplitsen in twee groepen. De ene werkt toe naar de wedstrijd, de andere naar de beloftenmatch. Iedereen blijft meedraaien en de spelers die fit zijn zullen in aanmerking blijven komen voor de wedstrijdselectie", duidt Vanhaezebrouck.

"Het is immers niet mogelijk om met twintig tactisch te trainen en dan vijf anderen rondjes te laten lopen." Bij Gent zal het dus, zeker in het begin van de week, erg druk zijn op het trainingsveld. Maar geen coach heeft zoveel wisselmogelijkheden als Vanhaezebrouck op dit moment.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties