Datum: 11/02/2017 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent struikelt tegen sterk Eupen en valt uit top-zes
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

AA Gent heeft kostbare punten laten liggen op eigen veld tegen Eupen

Gent struikelt tegen sterk Eupen en valt uit top-zes

AA Gent is er niet in geslaagd om zijn plaats in de top-zes te behouden. Het liep in eigen huis in de slotfase tegen een nederlaag.

Over de eerste helft van Gent-Eupen gaan we zo kort mogelijk zijn. Door de schorsing van Neto kwam Matton naast Esiti op het middenveld, voor het overige waren er geen grote verrassingen bij AA Gent, waar Gigot echt de voorkeur krijgt op Troost-Ekong. Bij Eupen was Cases net vader geworden, hij zat op de bank.

Hoofd bij Tottenham?

Het balbezit was voor de thuisploeg, maar er werd te traag én te slordig gespeeld. Het leek alsof de voltallige basiself al met het hoofd bij Tottenham zat. Bij Eupen hadden ze de bal niet, maar wél de kansen. Luis Garcia zal nog even terugdenken aan de allereerste minuut. Hij was los alleen door, maar werkte niet goed gericht af.

Een vrije trap van dezelfde Spaanse spelverdeler scheerde de verkeerde kant van de paal en een volgende knal op een stilliggende bal werd door Kalinic vakkundig uit doel gezweefd. Dat moest Van Crombrugge aan de overkant ook doen op een kopbal van Coulibaly, maar verder geraakte Gent niet.

Vrijetrapspecialist Garcia

Het zou beter moeten na de rust, wou diezelfde basiself ook tegen Tottenham aan de match beginnen. Matton werd alvast gewisseld in de rust. Moses Simon mocht voor hem het veld op. Veel beterschap kwam er aanvankelijk niet. Eupen kreeg meteen twee goeie kansen na de koffie. Mitrovic gaf de bal pardoes aan Onyekuru, maar die besloot te zwak op Kalinic.

Raul Garcia kreeg nóg een uitstekende vrije trap en knalde die zowaar op de lat! Gent kwam goed weg, maar daarna stak de thuisploeg enkele tandjes bij. De inbreng van Milicevic zat er voor iets tussen, het spel ging sneller op en neer. Een goeie actie van Kalu bracht de bal gevaarlijk voor doel, maar Van Crombrugge redde.

Grote kansen in slotfase aan beide kanten

Dat deed hij ook op een kopbal van wel erg dichtbij van Moses Simon. Miicevic eiste een vrije trap op en zag die over vliegen. Hetzelfde lot onderging Coulibaly, die een open kans door een duwtje in de rug ook over doel besloot. Gent wou enkele keren een strafschop, maar kreeg die niet. Eupen had er een verdiend toen de bal tegen de hand van Esiti ging. Asare knalde nog een omhaal op Van Crombrugge, die uitstekend keepte. Ook Jeffren kreeg nog een uitstekende kans, maar Esiti redde op de lijn.

We kregen zeven minuten extra tijd, maar het was niet Gent dat daarvan profiteerde. Lovre Kalinic ging naast de bal en Onyekuru knalde binnen. Wat een koude douche voor Gent op een weekend waarin elke concurrent voor play-off 1 won. Eupen won twee keer in extra tijd tegen Gent.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Kalinic Lovre 90' -
Gigot Samuel   90' -
Gershon Rami 90' -
Mitrovic Stefan 90' -
Dejaegere Brecht 67' -
Matton Thomas 46' -
Esiti Anderson 90' -
Asare Nana 90' -
Kalu Ojim Samuel   90' -
Coulibaly Kalifa 90' -
Kubo Yuya 81' -
  Bank G Beoordeel
Simon Moses Daddy-Ajala 44' -
Milicevic Danijel 23' -
Perbet Jérémy 9'  
Foket Thomas -  
Schoofs Rob -  
Verstraete Birger -  
Troost-Ekong William -  
Rinne Jacob -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Wagué Moussa 90' -
Diallo Ibrahim 90' -
Hackenberg Peter 90' -
Blondelle Siebe 90' -
Diagné Niang Diawandou 90' -
Ocansey Eric 90' -
Brüls Christian   82' -
García Fernandez Luis 90' -
Chukwuemeka Onyekuru Henry 90' -
Sylla Diallo Mamadou 65' -
  Bank G Beoordeel
Jeffrén Suárez 25' -
Cases Hernández José María A 8'  
Dufour Guy -  
Niasse Babacar -  
Al-Abdulrahman Fahad -  
Bassey Anthony -  
Jamabo Odeni Georges -  
Herbeleef KAA Gent - Eupen

Vooraf