Ilombe Mboyo ging van AA Gent en KRC Genk en greep nipt naast een transfer naar Anderlecht, maar hier is hij het méést trots op
Redactie
| 3 reacties

Ilombe Mboyo over zijn carrière tot dusver

Ilombe Mboyo ging van AA Gent en KRC Genk en greep nipt naast een transfer naar Anderlecht, maar hier is hij het méést trots op
Foto: © photonews

Ilombe Moboyo kan op zijn 29ste al terugkijken op een gevarieerde carrière. De aanvaller speelde onder meer voor KV Kortrijk, AA Gent en KRC Genk, én hij zat ook bijna bij Anderlecht. Na anderhalf seizoen bij het Zwitserse Sion is hij nu bij Cercle Brugge aanbeland.

Waar Petit Pelé nu het meest trots op is, situeert zich niet bij een van deze clubs. "Ik heb gespeeld voor mijn land van oorsprong (vriendschappelijk met Congo, red.) en mijn adoptieland. Dat kan niet iedereen zeggen", aldus Mboyo in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb deel uitgemaakt van een selectie die bestond uit de beste generatie die het Belgische voetbal ooit gekend heeft. Ik ben ook trots dat ik nog altijd de grootste transfer ben tussen twee Belgische clubs."

Internationale carrière met clubs

"Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik met mijn clubs geen internationale carrière heb gehad. Maar het is nog niet voorbij", klinkt de Brusselaar hoopvol. "Als ik er niet meer in zou geloven, dan zou ik beter stoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties