Antwerp zet jeugdspelers aan de deur: "Alle geld gaat naar eerste ploeg" vs "De beslissing kwam er sowieso"

Redactie
| 52 reacties
Antwerp zet jeugdspelers aan de deur: "Alle geld gaat naar eerste ploeg" vs "De beslissing kwam er sowieso"
Foto: © photonews

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp gaat naar eerste klasse, maar net op dit moment hebben een 90 tot 100 jeugdspelers te horen gekregen dat ze een andere club moeten zoeken. Een beslissing die niet in goede aarde valt bij de ouders.

Volgens Antwerp is het echter een probleem van infrastructuur. “We waren nog maar een jaar bezig met deze ploegen in de provinciale en ­gewestelijke afdelingen”, aldus RAFC-woordvoerder Thomas Slembrouck in HLN. “Maar we schieten organisatorisch tekort. We hebben niet de ­infrastructuur en moesten nu al velden huren bij omliggende clubs. Dat was voor niemand goed - ook niet voor de spelers, die zich afgesloten en tweederangs voelden.”

Voor de ouders ligt de verklaring echter elders. "Plots is er geen geld om de infrastructuur wat op te lappen, wat eigenlijk perfect ­mogelijk is. Dat geld gaat enkel nog naar de eerste ploeg nu. Voor de jeugd hebben ze geen oog meer", klinkt het.

Maar dat ontkent Antwerp. “Dat is een verkeerde perceptie. Die beslissing kwam er sowieso - promotie of niet. We behouden wel de nationale ­ploegen, met zo’n 250 spelertjes van 6 tot 18 jaar. Voor de anderen zoeken we per kind een oplossing.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties