Pro League voert belangrijke wijziging door vanaf seizoen 2018-2019

Redactie
| 24 reacties
Pro League voert belangrijke wijziging door vanaf seizoen 2018-2019
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Pro League voert vanaf het seizoen 2018-2019 een belangrijke wijziging door in het huidig reglement. Over twee seizoenen maakt de Financial Fair Play (FFP) zijn intrede in het Belgisch voetbal.

Enkele jaren geleden riep de UEFA, met wijlen Jean-Luc Dehaene als bezieler, de Financial Fair Play in het leven. Volgens de regels van de FFP mag een club niet meer uitgeven dan dat er aan inkomsten wordt gegenereerd. Op die manier moet vermeden worden dat een rijke investeerder een club overneemt en er miljoenen inpompt zoals dat bijvoorbeeld het geval was bij Paris Saint-Germain.

Tot op heden waren enkel de Belgische clubs die in Europa uitkwamen gebonden aan de Financial Fair Play, maar dat verandert vanaf het seizoen 2018-2019. Dan maakt de FFP ook zijn intrede in het Belgische voetbal.

Sancties

Volgend seizoen wordt een overgangsjaar. De regels zullen nog niet verplicht zijn. Vanaf jaargang 2018-2019 zullen de regels wél van toepassing zijn. Houden Belgische eersteklassers zich niet aan de Financial Fair Play, dan lopen ze het risico dat ze punten kwijtspelen, twee spelers minder op het wedstrijdblad mogen zetten of zelfs de helft van hun tv-geld mislopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties