Vincent Mannaert verdedigt jeugd- en transferbeleid: "Zie weinig clubs in eerste klasse dat doen"

Vincent Mannaert verdedigt jeugd- en transferbeleid: "Zie weinig clubs in eerste klasse dat doen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft met Marvelous Nakamba al zijn zesde aanwinst van het seizoen beet. Toch was er de voorbije weken en maanden wat kritiek op het aanwervingsbeleid én de manier waarop ze met jeugd omgaan. Vincent Mannaert wil een en ander rechtzetten.

Wat betreft de jeugd is hij alvast duidelijk: "We zullen deze week met onze trainees meegerekend trainen met tien jongens uit de eigen opleiding, ook nog met Sander Coopman en Brandon Mechele. Ik zie weinig clubs in eerste klasse zoiets doen", aldus Mannaert tegenover Sport/Voetbalmagazine.

"Doorbreken is moeilijk, dat beseffen wij ook. Maar het is aan hen om zich met onze hulp te manifesteren. Engels, Coopman en Mechele deden dat, Ahmed Touba is goed op weg."

Ondertussen werden al zes nieuwkomers aangeworven, met ook daarbij toch wel wat jonge gasten. "Er is evenwicht hoor. Hubert is 23, maar speelde al 40 matchen bij Standard. Mera is 27 en direct inzetbaar, Acolatse is al 21 - niet piepjong meer. En hij kreeg zijn opleiding bij Ajax. Dennis en Masovic zijn wel wissels op de toekomst, dat klopt." Met nu ook nog Marvelous Nakamba is het evenwicht nog wat groter geworden. De speler van Vitesse is ook 23, maar heeft wel al wat ervaring in de Eredivisie opgedaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties