Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Edmond Leburton
Hier komt de luftwaffe uit West-Vlaanderen: Roeselare wint in Tubeke in de lucht

Roeselare ging met 1-3 winnen op het veld van Tubeke

Roeselare is de competitie in 1B ook sterk begonnen. De West-Vlamingen gingen met 1-3 winnen op het veld van Tubeke. Roeselare wil ook dit seizoen een rol van belang spelen in de Proximus League.

Roeselare geldt eveneens als één van de titelkandidaten en ging op verplaatsing bij Tubeke op zoek naar de eerste driepunter. Ze moesten echter achtervolgen nadat Stevance na 21 minuten de score opende. Maar vlak voor de rust was het Nermin Zolotic die de stand gelijk trok met een rake kopbal.

En in de tweede helft stelde Roeselare helemaal orde op zaken. Opnieuw na een corner kopt Lepicier de bal tegen de netten. De thuisploeg kreeg de kans om de stand opnieuw gelijk te trekken, maar Schuster miste zijn penalty. En in de slotfase maakte Brouwers er 1-3 van met opnieuw een kopbal.