Antwerp ziet indrukwekkende uitreeks gestopt worden op het veld van Lokeren
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst en Dirk Pieters vanuit Lokeren

Antwerp en Lokeren verdelen de punten na matige wedstrijd

Antwerp heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen op verplaatsing. De ploeg van Bölöni kwam op het veld van Lokeren al vroeg op voorsprong via Owusu, maar Miric zette in de slotfase de gelijkmaker op het bord.

Antwerp had de start van het seizoen absoluut niet gemist met 11 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdagavond volgde er een bezoek aan Lokeren en kon het voor de vierde keer in vier uitwedstrijden winnen. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. Enoh zag zijn schot gestopt worden, de kopbal van Maric was te zwak om Bolat te bedreigen.

Maar de goal viel na 12 minuten aan de overkant. Verhulst pareerde eerst nog met een knappe redding, maar Owusu zette the Great Old op voorsprong. Antwerp kreeg door de vroege voorsprong meer grip op de wedstrijd en liet de thuisploeg er nog nauwelijks uitkomen. Dequevy deed even later de netten trillen, maar werd afgefloten wegens buitenspel.

Net voor het halfuur haalde Owusu uit, zijn schot ging slechts een half metertje over. Lokeren kon daar nog weinig tegenover zetten. Al ging het thuispubliek uit zijn dak toen Miric neerging in de zestien. Boterberg floot niet.

Lokeren kwam in de slotminuten van de eerste helft nog opzetten via een bedrijvige en goed spelende De Ridder. En ook enkele stilstaande fases leverden niks op. De 22 spelers gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

Maes bracht met Kehli vers bloed in de tweede helft. Die trapte na twee minuten al op de paal, maar stond buitenspel. Lokeren raakte moeilijk door de Antwerpse organisatie, maar kreeg toch kansjes. Söder kopte over, Bolat moest zijn kunnen tonen op een scherp indraaiende voorzet van De Ridder.

Antwerp zakte terug en ook de inbreng van Jelle Van Damme veranderde daar weinig aan. Miric dook goed op voor Bolat, maar zijn kopbal ging in hoekschop. De enige Antwerpse kans kwam er via de ingevallen Jaadi. Zijn gekraakte schot ging voorlangs.

Dan toch de gelijkmaker

Een kwartier voor tijd sprong het Lokerse publiek opnieuw recht. De Sutter ging neer in de zestien, maar Boterberg liet (opnieuw) spelen. Even later was De Sutter wel van goudwaarde en viel de verdiende gelijkmaker dan toch. De Sutter kopte een voorzet richting Miric en die zette de 1-1 op het bord.

Lokeren ging nog op zoek naar een tweede treffer, maar die viel niet meer. Al was er nog heel wat commotie over het feit dat de bal al dan niet over de doellijn van Bolat ging. Het bleef 1-1 en zo kon Antwerp na overwinningen op het veld van Gent, Oostende en Mechelen voor het eerst niet winnen op verplaatsing.