Ivan Leko ontgoochelde zichzelf dit seizoen één keer: "Omdat de spelers het wilden"

Redactie
| 13 reacties
Ivan Leko ontgoochelde zichzelf dit seizoen één keer: "Omdat de spelers het wilden"
Foto: © Photonews

Ivan Leko beseft dat hij de Europese uitschakeling tegen AEK Athene een heel seizoen met zich gaat meeslepen. Maar het heeft hem ook wel één les geleerd: hij moet zijn eigen weg volgen, ongeacht wat zijn spelers ervan vinden.

Op Charleroi speelde Club zijn eerste echt goeie match. En dat na 13 wedstrijden. "Ik ben van mening dat je spelers, een ploeg, tien à vijftien wedstrijden moet geven om op elkaar ingespeeld te raken", geeft hij aan in HLN.

In zijn 3-4-3, die eerder werd afgekraakt. Voor Athene wijzigde hij dan ook naar een 4-3-3 op aanraden van zijn spelers. Iets wat hij nooit meer zal doen. "Ik vind dat spelers zich comfortabel moeten voelen in hoe een ploeg functioneert", verklaart hij zijn wijziging.

Ik was niet overtuigd

"In de aanloop naar de match in Athene bleek zowel uit enkele individuele gesprekken als uit een groepsgesprek dat de jongens verwezen naar de topwedstrijden onder Michel waarbij in een 4-3-3 heel vaak succes werd gehaald - ‘Wij geloven hierin, coach.’ Ik was niet overtuigd dat we in de huidige kern wel de juiste profielen hadden... De uitschakeling tegen AEK is een zware ontgoocheling geweest.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties