Sporting Lokeren gaat winnen op bezoek bij Zulte Waregem: 1-3

Sporting Lokeren is gaan winnen op bezoek bij Zulte Waregem. Steve De Ridder maakte het af tegen zijn ex-ploeg, nadat Tom De Sutter twee keer liet zien waarom hij toch nog steeds een goede spits is. Essevee botste vooral op een sterke Davino Verhulst.

• De Sutter brengt bezoekers meteen op voorsprong
  • Zulte Waregem botst op ijzersterke Verhulst
  • De Ridder beslist het op de counter voor de Waaslanders

Francky Dury wilde na de nieuwe nederlaag in de Europa League opnieuw vertrouwen tanken in de Jupiler Pro League en stuurde de ploeg in de wei die je mocht verwachten. De Sart werd nog gespaard na zijn hersenschudding in Gent, Leya Iseka mocht plaatsnemen in de spits.

Bij de bezoekers was Steve De Ridder wél fit geraakt, terwijl ook Tom De Sutter nog eens aan de aftrap mocht komen bij de Waaslanders. Beiden zouden het vertrouwen van hun coach Peter Maes allerminst beschamen.

Sterke Verhulst

Zulte Waregem was baas boven baas: bij de rust had het al 15 doelpogingen, 8 corners en 62% balbezit op de teller staan. Maar de bezoekers stonden wel op voorsprong. De Sutter - wie anders - kon uit de draai knap de 0-1 aantekenen, al kreeg hij wel erg veel tijd.

Daarna was het de grote Davino Verhulst-show, die vijf-zes erg goede reddingen uit zijn handschoenen schudde. Vooral op een kopbal van Derijck kwam hij met een ultieme reflex, goed voor een open doekje.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld: de thuisploeg dominant, de bezoekers doeltreffend. Een momentje van chaos en een al iets gelukkiger ogende De Sutter kon van dichtbij de 0-2 tegen de touwen koppen.

Risico's nemen dus met de thuisploeg, die via Olayinka de aansluitingstreffer maakten, maar daarna te veel ruimte lieten in de rug bij het zoeken naar de gelijkmaker. Miric, Kehli en De Sutter verkwanselden de kansen om het dood te maken, De Ridder tegen zijn ex-ploeg niet. Essevee mist de kans om alleen derde te worden, Lokeren komt onderin wat weg.