Sint-Truiden kan niet winnen van 9 Lokeren-spelers en laat voor de vierde match op rij punten liggen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden

Sint-Truiden kan niet winnen van een negenkoppig Lokeren

Sint-Truiden heeft voor de vierde match op rij niet kunnen winnen. Een stug Lokeren moest een uur met tien (en daarna zelfs nog met negen) spelen, maar de Limburgers bleven op een scoreloze draw steken.

STVV nam van in de openingsfase het initiatief, maar dat leidde niet meteen tot grote kansen. Verhulst moest weinig tussenkomen, maar pakte wel een vrije trap van Antunes op de rand van de zestien. Aan de overzijde dreigde Lokeren een eerste keer via De Ridder.

Sint-Truiden bleef het balbezit opeisen, maar pas op het halfuur kantelde de wedstrijd. Na een prima parade van Verhulst tackelde Joher Khadim langs achter op de enkels van Bezus. Scheidsrechter Laforge twijfelde niet en duwde een rood karton onder de neus van de middenvelder.

De thuisploeg verzamelde meer kansen, maar botste telkens op een sterke Verhulst. De doelman ging telkens goed de hoek in op pogingen van Teixeira en Boli. STVV kon de score voor de rust niet meer openen en ging met een 0-0 tussenstand richting kleedkamers. En daar mochten vooral de bezoekers blij mee zijn.

Na de pauze kwam de druk opnieuw van de Limburgers. Verhulst stond opnieuw pal, maar miskeek zich wat later. Legear probeerde het van ver, maar het Lokerse sluitstuk herstelde zijn foutje. Een gezapig tempo zorgde voor weinig kansen in het vervolg van de tweede helft. STVV moest vooral genoegen nemen met enkele stilstaande fases, Lokeren kwam er nog nauwelijks uit.

Lokeren met 9

Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers een nieuwe rode kaart. Terki ging te fors door en mocht na een tweede gele kaart vroegtijdig gaan douchen. Lokeren nog met negen. STVV moest nu echt komen en deed dat ook.

Boli zijn kopbal ging nipt over, het schot van diezelfde Boli belandde in de armen van Verhulst. De ingevallen Dussaut zag zijn plaatsbal dan weer aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Met nog enkele minuten op de klok werd de druk immens, maar Verhulst en zijn verdediging hielden stand.

Beide ploegen konden al voor de vierde keer op rij niet winnen, maar vooral voor STVV is dit een zeer zuur puntenverlies.