Standard en Genk misten vorig jaar allebei PO1: Moeten ze zich opnieuw zorgen beginnen maken?

Ian De Coster
| 0 reacties
Standard en Genk misten vorig jaar allebei PO1: Moeten ze zich opnieuw zorgen beginnen maken?
Foto: © photonews

Vorig seizoen wist zowel Genk als Standard play-off 1 niet te halen. Ook op dit moment staat er geen van beide ploegen in de top zes. Moeten ze zich zorgen beginnen maken?

Standard en Genk zijn teams die altijd in play-off 1 zouden moeten zitten. Afgelopen seizoen waren ze er echer niet bij en ook nu staan ze er niet al te best voor. Momenteel kamperen beide ploegen op een 7de en 8ste plaats in het klassement, en zouden ze dus weer naast PO1 grijpen.

Toch maar beter opletten

Rond dezelfde periode vorig seizoen stonden beide teams ook niet in de top 6. De kloof met de ploeg die zesde staat is nu wel minder groot dan toen. Toch kunnen beide clubs maar beter opletten.

Genk stond vorig jaar na de heenronde op een 7de plaats en werd aan het einde reguliere competitie zelfs pas achtste. Standard stond 9de na de heenronde eindigde ook op deze plaats.

Genk

Standard

Dit seizoen

8ste

7de

Heenronde vorig seizoen

7de

9de

Einde reguliere competitie

8ste

9de

3 keer er niet bij

Zoals al eerder gezegd horen beide clubs normaal gezien in play-off 1, maar ze durven het dus wel eens laten afweten. Al acht seizoenen wordt er nu gespeeld met het systeem van play-offs en maar 5 keer waren Genk en Standard er bij. Als ze ook dit jaar PO1 missen, dan mogen we toch gewag maken van slechte cijfers voor zo'n grote clubs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties