De Condé verdedigt zich: "Drie spelers voor één positie... Als ze dan alle drie uitvallen..."

De Condé verdedigt zich: "Drie spelers voor één positie... Als ze dan alle drie uitvallen..."
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Albert Stuivenberg kon de groep niet meer motiveren. Dat is de conclusie die Racing Genk moest trekken. Maar er waren nog andere oorzaken. De kern die hij ter beschikking had leek ook niet echt uitgebalanceerd. En dan kom je bij sportief directeur Dimitri De Condé terecht.

De Condé zag ook dat er soms moeilijkheden waren om het juiste evenwicht te vinden. "Maar dat heeft dus te maken met de blessurelast en onze filosofie om de kern niet te breed te laten worden, waardoor onze eigen jongeren ook kunnen doorgroeien", verdedigt hij zich in HBvL.

"Neem nu de flanken. We hebben heel veel moeite moeten doen om Leandro Trossard aan boord te houden. Daar kwam met Benson een beloftevolle speler bij. Plus Buffel en Zhegrova maakte dat vier spelers voor twee plaatsen. Hadden we daar nog een basisspeler moeten bijhalen? Maar Trossard viel voor vier maanden uit en we kwamen in de problemen."

Frappant op de 6

En er waren nog posities die problemen opleverden. "Nog frappanter was de positie 6, die in onze offensief ingestelde ploeg enorm belangrijk is. Dat wisten we, daarom waren er met Berge, Heynen en Zebli drie spelers voorhanden. Als ze dan alle drie uitvallen… Dat is een probleem, waarmee we nog enkele weken zullen geconfronteerd worden en dat moeilijk op te lossen is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties