Clement geeft zijn eerste persconferentie als Genk-coach: "Ik denk dat ik heel goed weet wat de supporters willen"

Clement geeft zijn eerste persconferentie als Genk-coach: "Ik denk dat ik heel goed weet wat de supporters willen"
Foto: © photonews

Philippe Clement heeft er zijn eerste werkdag als hoodtrainer van Racing Genk al opzitten. Na een veelbesproken overgang geeft hij nu zelf meer uitleg over zijn moeilijke keuze om Waasland-Beveren te verlaten.

Clement zegt dat het voor hem thuiskomen is. Bij Genk begon immers zijn spelerscarrière echt. "Ik ken de club al heel lang. Als speler heb ik hier een heel mooie periode beleeft, hier is alles begonnen voor mij", aldus Clement in HBvL.

"Ik heb hier ook enkele belangrijke relaties opgebouwd, onder meer met Domenico (Olivieri, nvdr.). Ik denk dat ik heel goed weet wat de supporters, deze omgeving wil van het voetbal, van de beleving. Dat sprak mij heel erg aan."

Goeie basis

Clement ziet dat hij met het huidige spelerspotentieel wel iets kan aanvangen. "Dit is geen nieuw verhaal. Ik ben geen vreemde eend in de bijt, het is een beetje thuiskomen. Met normen en waarden die heel vertrouwd zijn."

"Er ligt een goede basis om op voor te werken. Dat heb ik vandaag meteen gemerkt op training. Ik zal dingen moet uitproberen en moeten kijken hoe snel spelers dingen oppikken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties