OFFICIEEL: Callant nieuwe eigenaar Oostende, Coucke geeft uitleg: "Geen interesse? We moesten ons in tien splitsen voor pistes in binnen- en buitenland"

OFFICIEEL: Callant nieuwe eigenaar Oostende, Coucke geeft uitleg: "Geen interesse? We moesten ons in tien splitsen voor pistes in binnen- en buitenland"
Foto: © photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Marc Coucke heeft op een persconferentie meer uitleg gegeven over de overname van KV Oostende. De nieuwe eigenaar van Anderlecht verkocht het grootste deel van zijn aandelen aan Peter Callant, een vriend sinds 30 jaar van Coucke.

Coucke wou eerst iets rechtzetten. Hij zou Oostende immers niet aan de straatstenen kunnen kwijtgeraken. "Dit was één van de moeilijkste processen ooit voor mij. Ik las ook dat ik Oostende aan niemand kon verkopen, maar ik mocht niet reageren. We moesten ons in tien splitsen om alle pistes uit binnen- en buitenland te kunnen bekijken. Door de timing (28 februari) sprongen er enkele af, maar we hielden nog acht pistes over."

En de keuze viel dus op Callant, de verzekeringsmakelaar. "We zijn al 30 jaar bevriend, we hebben zelfs samen één jaar in de Raad van Bestuur van KV Oostende gezeten. En toen kreeg ik één sms: "I am the man for KVO", stuurde Peter me. Ik was met vanalles bezig, maar toen heb ik toch gezegd: die ga ik zelf bellen."

Financieel interessanter aan buitenlandse club

Coucke koos voor continuïteit. "Ik had het aan een financieel interessantere overnemer kunnen verkopen, aan een buitenlandse club bijvoorbeeld. Maar een Belgische eigenaar is volgens mij beter voor de verankering."

En Coucke verlaat Oostende niet volledig. "Ik ga zeker geen tien procent in handen houden. En de aandelen die ik hou, zullen zonder stemrecht zijn. En de andere pistes ga ik zeker doorgeven aan Peter, want daar zitten nog interessante partnerships tussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties