Lokeren riskeert boete van 2.000 euro na scheidsrechtersrapport van Alexandre Boucaut

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 33 reacties
Lokeren riskeert boete van 2.000 euro na scheidsrechtersrapport van Alexandre Boucaut
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren riskeert een boete van 2.000 euro. Oorzaak daarvan zijn ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Standard van twee weken geleden.

Het Bondsparket van de KBVB opende op basis van het scheidsrechtersrapport dat Alexandre Boucaut en afgevaardigde Fernand Meese opmaakten een onderzoek naar incidenten tijdens de partij tegen de Rouches.  

De Lokeren fans zouden assistent Florian Lemaire geviseerd hebben na de penalty en de gele kaart voor Terki. Lemaire liet in het rapport opnemen dat hij twee keer geraakt werd door een projectiel. Verder hoorde hij ook het supporterslied 'Les Wallons, c’est du caca', al duurde dat laatste niet lang, klinkt het.

"Geen bewijs voor"

"Daar is geen bewijs voor, zelfs mijn Standard-collega hoorde dit niet", counterde Patrick Custers, de veiligheidsverantwoordelijke van de Waaslanders. "Projectielen die op het veld belanden, zie je in bijna elke wedstrijd van de Jupiler Pro League terug."

De aanklager eiste 2.000 euro omdat Lokeren al eens een voorwaardelijke boete van 1.000 euro kreeg na de wedstrijd tegen Anderlecht eind vorig jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties