Brugse sensatie van competitiebegin heeft alles om het te maken: "Het is geen flauw doetje, hij weet wat hij wil en heeft een sterke persoonlijkheid"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Brugse sensatie van competitiebegin heeft alles om het te maken: "Het is geen flauw doetje, hij weet wat hij wil en heeft een sterke persoonlijkheid"
Foto: © photonews

Na het vertrek van José Izquierdo lijkt Club niet echt meer over een speler te beschikken die op z'n dooie eentje het verschil kan maken. Of vergissen we ons? In Brugge loopt namelijk ene Emmanuel Bonaventure Dennis rond. Het 20-jarig goudklompje heeft alles om het te maken, maar er is nog werk aan.

"Dennis is jong en enthousiast, maar verwaarloost soms zijn defensieve taken en dat kunnen we ons niet veroorloven. Iemand die niet genoeg doet in de recuperatie, dat kan kan niet. Als de tegenstander echter vermoeid geraakt en er bij ons wat frisheid ontbreekt voorin dan is hij de ideale man om in te brengen, dat is zijn rol. Zeker nu Jelle Vossen out is, is het positief dat we over een frisse kracht kunnen beschikken", zegt Rudi Cossey.

Hoe komt het eigenlijk dat de (flank)aanvaller die zo flitsend aan het seizoen begon al snel wat wegdeemsterde? "We spelen nu in een ander systeem dan in het begin van het seizoen. Toen was het met drie aanvallende mensen en speelde Dennis vanaf links. We zijn dan geswitcht naar twee mensen diep. We hebben gezocht naar c
omplementariteit, ook met de middenvelders. Vanuit die optiek was het beter om met Diaby, Wesley, Vossen en Dennis te roteren."

Defensieve arbeid

Niet altijd even leuk voor de spitsen, maar het werkt wel: "Het gebeurt vaak dat de jongens die starten, maar een uur spelen en vervangen worden door twee andere, frisse krachten. Dat heeft al dikwijls het verschil gemaakt. Ook het evenwicht in het elftal houden we natuurlijk voor ogen. De spitsen moeten ook defensieve taken op zich nemen en dat doet Dennis op dit moment nog iets te weinig", oordeelt de assistent van Ivan Leko.

De 20-jarige Nigeriaan boekt wel progressie: "Inzake collectiviteit heeft hij toch aan punten gewonnen. Hij beseft nu dat het team belangrijker is dan het individu. Dat was in het begin wel een probleem. Het draaide goed en hij was niet blind, maar zag bepaalde zaken over het hoofd.
Hij besefte niet goed dat het collectief primeerde."

Collectief = grote kracht

Cossey beklemtoont het belang van teamspirit: "Dennis weet dat hij moet werken voor de ploeg. De andere jongens hebben hem nodig want we zijn een team. We moeten het allemaal samen doen. Zo werkt voetbal nu eenmaal, dat is ook wat Ivan Leko voor ogen heeft. We weten dat we niet over het meeste talent beschikken, maar beschikken over een sterk team. Dat is de grote kracht van dit Club Brugge."

De rechterhand van Ivan Leko belicht voor ons ook het karakter van het Afrikaanse goudhaantje: "Het is een p
lantrekker, een vechter. Hij heeft al heel zijn leven hard moeten knokken om te overleven, zowel thuis als in het voetbal. Kijk maar naar de weg die hij heeft afgelegd via Oekraïne. Het is een jongen die gehard is door wat hij in zijn leven al heeft meegemaakt."



Voorop in de strijd

Het is een 'specialleke', maar in Brugge weten ze hoe ze met hem moeten omgaan: "Hij heeft af en toe nood aan een schouderklopje. Vooral spitsen zijn toch erg afhankelijk van het vertrouwen dat ze krijgen van de coaches, de spelers en de mensen die hen omringen. Dat is bij Dennis niet anders. Alleen heeft hij een zeer sterke persoonlijkheid, het is geen flauw doetje. Hij weet heel erg goed wat hij wil. Het is bovendien iemand die altijd voorop gaat in de strijd, je kan hem absoluut geen gebrek aan inzet verwijten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties