Datum: 17/02/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Regenboogstadion

Mechelen haalt opgelucht adem: Zulte Waregem mathematisch gered na scherpe remonte tegen hekkensluiter

Zulte Waregem heeft in eigen huis een deugddoende overwinning geboekt tegen hekkensluiter Eupen. Het kwam terug van een 0-2 achterstand en is zo mathematisch gered. Voor Eupen wordt het dringend zaak punten te pakken.

• Rode lantaarn wilde punten pakken, Essevee zich mathematisch redden
  • Eupen op dubbele voorsprong
  • Zulte Waregem zet het helemaal recht

Voor Eupen is het stilaan van moeten. Na de nederlaag bij Mechelen vorige week staat het team opnieuw op de laatste plek en moet het dus punten sprokkelen om degradatie te vermijden. Coach Makelélé moest dat wel doen zonder verdedigers Loties, Peybernes en Blondelle, allen geblesseerd.

Raspentino werd naar de bank verwezen, omdat Koné terugkeerde uit schorsing. En die toonde meteen dat hij een meerwaarde is voor de Panda's door snel voor de 0-1 te zorgen. In een op zich leuk wedstrijdbegin werden de bezoekers - met een zoals steeds hardwerkende Mbaye Leye - zo beloond voor hun drang.

Blitzstart

Zulte Waregem kon zich mits een overwinning mathematisch redden in de Jupiler Pro League, maar het beefde toch vooral in die eerste helft. Tot overmaat van ramp werd het door een eigen doelpunt van Bjordal voor de pauze zelfs nog 0-2.

In Mechelen schoven er al wat mensen iets ongemakkelijker op de stoel bij de gedachte dat de Panda's opnieuw over hen zouden springen in de stand, maar Mechelen weet sinds vorig seizoen dat Zulte Waregem kan terugkomen van een dubbele achterstand.

Erop en erover

En dat deden ze ook nu, want bij de rust stond het zelfs al 2-2. In drie minuten maakte Harbaoui alles opnieuw goed met twee goals. En niet eens zo lang na de pauze was een vrije trap van Hamalainen zelfs voldoende voor de voorsprong.

KV Mechelen kan zondag in Gent de kloof met Eupen nog wat proberen uitdiepen, de Panda's incasseren een ferme tik. Mbaye Leye zal er op speeldag 28 bovendien niet bij zijn vanwege een gele schorsing, ook dat nog.