Lukas Marecek is terug in België: over morsdood zitten, latje trap en Europese avonturen
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Lokeren
| 1 reacties

Lukas Marecek debuteert voor Lokeren

Lukas Marecek is terug in België: over morsdood zitten, latje trap en Europese avonturen

Lukas Marecek is terug van weggeweest. We kenden de middenvelder al van zijn tijd bij Anderlecht, en na enkele seizoenen bij Sparta Praag maakte hij afgelopen weekend zijn debuut voor Sporting Lokeren.

"Ik voel me hier meteen goed op het veld. Toegegeven, op het einde van de tweede helft zat ik wel morsdood (lacht). In de Tsjechische competitie hadden we net anderhalve maand rust en dan kon ik door een griepje niet spelen in Charleroi, maar nu sta ik er eindelijk weer", klinkt Marecek tevreden.

Sterk debuut

Een debuut, maar het leek bij momenten alsof hij er al maanden tussen liep. Dominant op het middenveld, veel passes uitgedeeld, zijn ploegmaats goed gevonden,... Waarschijnlijk de beste Lokeraar op het veld. “Of ik tevreden ben met mijn debuut? Dat durf ik niet zeggen, want ik weet dat het nog veel beter kan. Deze match is een kans voor mij en de hele ploeg om te verbeteren.”

Ei zo na was het zelfs een droomdebuut, maar vroeg in de match werd een schitterende volley gestopt door de deklat. "Dat had mooi geweest hé. Maar die bal vliegt tegen de lat, volgende keer meer geluk. Nochtans ben ik geen fantastische trapper, maar soms probeer ik het wel eens", zegt de Tsjech.

België-Tsjechië

We vragen Marecek om België met Tsjechië te vergelijken. "Het Tsjechische voetbal is de laatste jaren omhoog gegaan, maar ik schat België toch nog iets hoger in. Het is hier sneller en aanvallender. Het is natuurlijk ook een voordeel dat ik de competitie al ken en mijn ervaring van bij Anderlecht kan gebruiken."

"Bovendien heb ik bij Sparta Praag ook veel ervaring opgedaan. In de Europa League bijvoorbeeld zaten we in een poule met Krasnodar, Lazio en Villarreal en we hebben toen nog de kwartfinale gehaald. Dat was een geweldige ervaring met fantastische herinneringen", besloot Marecek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties