Geïrriteerde Mpoku bijt van zich af op Twitter: "Waarom willen jullie altijd polemieken uitlokken?"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 11 reacties
Geïrriteerde Mpoku bijt van zich af op Twitter: "Waarom willen jullie altijd polemieken uitlokken?"
Foto: © photonews

Bewogen avondje voor Paul-José Mpoku afgelopen zondag. De 25-jarige Congolees van Standard was tegen Club Brugge betrokken bij meerdere opmerkelijke fases en ging na de match ref Boucaut bestoken. En dat zorgde over de taalgrens natuurlijk voor de nodige discussie.

In de Waalse media werd er gefocust op het feit dat de sterkhouder van de Rouches niet al te gelukkig leek met zijn wissel ruim tien minuten voor tijd. Op Twitter ontkracht Mpoku dat gegeven echter: "Waarom willen jullie altijd polemieken uitlokken? Mijn humeur bij het verlaten van het veld had niks te maken met mijn vervanging zelf, maar wel alles met bepaalde beslissingen van de arbitrage." 

De misnoegde Mpoku kon absoluut niet lachen met de gelijkmaker van Club - die er kwam na twee duwfouten - en greep op de koop toe ook nog eens naast een penalty na een ingreep van Ruud Vormer. Na afloop ging hij - samen met zijn ploegmakkers - zijn ongenoegen ventileren aan het adres van ref Boucaut. 

De aanvallende middenvelder begaf zich zo op glad ijs want hij kijkt al tegen een schorsing aan voor de match tegen Mechelen en mag zich mogelijk nog aan een bijkomende sanctie verwachten aangezien hij nog met een voorwaardelijke straf zit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties