"Als Club optocht houdt voor Brugse derby moet politie straten afzetten, die van Cercle kunnen met twee naast elkaar op het voetpad"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 17 reacties
"Als Club optocht houdt voor Brugse derby moet politie straten afzetten, die van Cercle kunnen met twee naast elkaar op het voetpad"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als Cercle Brugge straks alsnog zou promoveren naar 1A dan hebben ze in Brugge volgend jaar weer de onvervalste stadsderby. Iets om naar uit te kijken voor de fans van beide teams en dan mogen wat kietelende uitspraken om elkaar al wat te jennen uiteraard niet ontbreken.

Frederik Van Eenoo, fan van Club Brugge in hart en nieren en bovendien ook bestuurslid van de blauw-zwarte supportersfederatie mist de derby's én de traditionele optochten naar het stadion wel: "Samen met de mensen van Blue Army hebben we die mars naar Jan Breydel destijds tot leven gewekt. Daar kroop veel tijd in, maar het plezier en die sfeerbeelden blijven toch op het netvlies gebrand. Dat zijn mooie herinneringen die bijblijven."


Brugge = Club

 

Misschien mogen de fans van blauw-zwart volgend jaar weer naar hun stadion marcheren om Cercle partij te geven: "Als wij die optocht organiseren, moet de politie de straten afzetten voor zo'n grote groep supporters. Als die van Cercle dat doen, kunnen ze met twee naast elkaar op het voetpad lopen", knipoogt  Van Eenoo. "Brugge is voor mij gewoon Club. Cercle is niet volwassen genoeg, het is zo'n beetje het kleine broertje dat niet goed weet wat te doen met z'n geld en het dan uitgeeft aan de verkeerde dingen", klinkt het bij Voetbalkrant

Dan toch maar liever Beerschot naar 1A? "Ik heb vroeger nog matchen van Beerschot bijgewoond, gewoon als voetballiefhebber. Er is ook wel een bepaalde band tussen beide clubs omdat Antwerp een gemeenschappelijke rivaal is. Daarnaast is er ook nog de dood van François Sterchele die een rol speelt", besluit Van Eenoo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties