RSZ-discussie over profvoetballers: "Forfaitair bedrag verhogen of afschaffen", zegt De Block

RSZ-discussie over profvoetballers: "Forfaitair bedrag verhogen of afschaffen", zegt De Block

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naar aanleiding van het onderzoek naar de rsz-bijdragen van profvoetballers van Het Nieuwsblad werd het thema gisteren aangehaald in de plenaire vergadering van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Minister Maggie De Block moest een paar vragen beantwoorden.

Een vuilnisman betaalt meer bijdragen dan een profvoetballer. De vraag is dan ook of de regeling herbekeken moet worden. "Wij moeten erover waken dat wij het kind niet met het badwater weggooien. Ten eerste, de regeling geldt niet alleen voor de voetballers, hoewel dat wel wordt gedacht", noteerde Het Nieuwsblad.

"De regeling is er voor alle profsporters, wat erg belangrijk is. Immers, in de atletiek bijvoorbeeld zijn de verminderde bijdragen geen luxe. Voor die atleten is de regeling een manier om hun sportcarrière op te starten. Voetballers zijn erg goed en zelfs meer dan goed betaald. De RSZ-korting werd in 1977 ingevoerd, omdat men van mening was – het zijn nu inderdaad andere tijden – dat die maatregel ons land kon helpen om jonge spelers uit de jeugdcategorieën die naar de topsport doorstromen, te kunnen aantrekken."

Ze wil echter wel een aanpassing overwegen. "Ik ben bereid het debat aan te gaan, zij het niet alleen over de voetballers maar ook over de andere sporters. Er zijn verschillende mogelijkheden. Het forfaitair bedrag kan worden verhoogd of de regeling kan tout court worden afgeschaft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties