China het beloofde land Axel en Yannick? Hoe zullen ze daar over denken na deze bizarre nieuwe regel van de overheid?

China het beloofde land Axel en Yannick? Hoe zullen ze daar over denken na deze bizarre nieuwe regel van de overheid?
Foto: © photonews

In China doe je niet zomaar wat je wil. De communistische partij regeert al van na de Tweede Wereldoorlog en dat heeft zo ook zijn invloed op de voetbalwereld. Vraag het maar eens aan de Chinese internationals. Die moeten de gekste dingen doen om hun tatoeages te verbergen.

In januari heeft de Chinese Communistische Partij nieuwe regels ingevoerd om 'de bevolking te beschermen'. Zo mogen er op tv geen personen met tatoeages meer te zien zijn. En die regels zijn deze maand uitgebreid naar de Chinese sportwereld.

Tijdens een oefeninterland tegen Wales moesten de Chinese internationals al hun tatoeages wegmoffelen onder lange mouwen of bedekken met huidskleurige tape. 

Verdediger Zhang Linpeng, één van de beste en meest ervaren mannen van de ploeg, gaf in laatste instantie zelfs forfait met een blessure. Toevallig is hij de meest getatoeëerde van heel de ploeg.

De regels zullen waarschijnlijk ook in de Chinese competitie toegepast worden, maar enkel voor de binnenlandse spelers. Tja, en anders heeft Axel Witsel ook wel een probleem...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties