Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stayen

STVV geeft Antwerp stevig lesje in efficiëntie en wint met erg ruime cijfers

STVV en Antwerp onderhielden de supporters met een leuke partij tussen twee teams die er vol voor gingen. Bij de bezoekers liep het in de zone van de waarheid verkeerd, de thuisploeg toonde zich efficiënter en won zo met ruime cijfers.

• Vol uitvak stuwt Antwerp in beginfase vooruit
  • 1-0 valt uit de lucht met afgeweken schot
  • Leep STVV komt er snel uit en loopt zo verder uit
  • 3 op 6 voor Kanaries, 1 op 6 voor Antwerp

STVV had zijn eerste wedstrijd van play-off 2 verloren van Sporting Lokeren en wilde dus op speeldag 2 in eigen huis iets rechtzetten, terwijl Antwerp na het spektakelstuk tegen KV Oostende zijn ambities ook wilde kenbaar maken op Stayen. Het had alvast de vocale steun van een zo goed als vol uitvak, in schril contrast met de thuisvakken.

Maar ook dat is play-off 2. De twee teams wilden er een leuke zaterdagavond van maken voor hun supporters en streden met open vizier. De bezoekers waren het eerst dreigend, maar het waren de Kanaries die iets voor het halfuur met een afgeweken schot van Asamoah op voorsprong kwamen.

En dus moest The Great Old nog meer komen, waardoor de aanvallers van STVV ook meer ruimte kregen. Akpom kreeg een dot van een kans om de match al voor rust monddood te knijpen, na de pauze deed Botaka dat wel op aangeven van Vetokele.

Vinnige spitsen

Antwerp zag zich zo tot twee keer toe gefnuikt in zijn ambities om zelf voor een doelpunt te gaan, twintig minuten voor tijd deed Chupa Akpom alsnog de boeken helemaal dicht. De supporters van Antwerp bleven ook na de 3-0 en zelfs 4-0 achterstand gaan, maar kregen meer weerwerk van de losgebarsten spionkop van de thuisploeg.

4-0 inderdaad, want Botaka plaatste in de slotfase nog een orgelpunt met zijn tweede van de avond en zo hebben de Kanaries hun eerste zege in play-off 2 beet. Met 3 op 6 doen ze weer helemaal mee, terwijl stamnummer 1 achterblijft met 1 op 6.