Hoe moet het nu verder met Kevin Mirallas? "Hij zal iets anders moeten zoeken en inleveren, het is in ieder geval geen naam die helemaal vergeten is"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Hoe moet het nu verder met Kevin Mirallas? "Hij zal iets anders moeten zoeken en inleveren, het is in ieder geval geen naam die helemaal vergeten is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin Mirallas had zich heel veel voorgesteld van zijn terugkeer naar Olympiakos, maar ook in Griekenland wil het voorlopig niet echt vlotten. Onze 30-jarige Rode Duivel speelt er wel, maar scoort amper en dus is de kans dat de huurling straks kan blijven zo goed als nihil.

Als de Griekse topclub, die met Silvio Proto, Bjorn Engels, Guillaume Gillet en Vadis Odjidja nog een legertje Belgen in dienst heeft, gewezen prijsschutter Mirallas aan boord wil houden, moet het straks 7 miljoen euro dokken. Tenzij de Luikenaar ineens aan de lopende band begint te scoren. Een terugkeer naar Everton wenkt, met hangende pootjes. 

Hoe ziet een analist als Eddy Snelders de toekomst van Mirallas? "Kevin zal iets anders moeten zoeken en inleveren hé. Het is in ieder geval geen naam die helemaal vergeten is. Hij heeft een moeilijke passage gehad bij Everton, dat is een situatie die nu al een paar jaar duurt en na de vervanging van Ronald Koeman is het alleen maar slechter gegaan", aldus de ex-T2 van de Rode Duivels.

Zelfde niveau = moeilijk ​

"Olympiakos had de verlossing moeten zijn want hij heeft daar een paar jaar geleden heel veel roem verworven, maar als het dan niet lukt, moet je toch opnieuw alternatieven zoeken. Ik veronderstel dat hij zal terugkeren naar Everton en opnieuw de markt zal moeten verkennen of iemand de opdracht zal moeten geven om te zoeken. Als je een paar mislukte jaren achter de rug hebt en gefaald hebt bij een paar ploegen wordt het moeilijk om nog iets te vinden van hetzelfde niveau.

Mirallas heeft natuurlijk wel nog het etiket van international en zit toch nog altijd in de kern van de Rode Duivels, dus ik denk dat hij door een manager nog wel ergens zal kunnen geplaatst worden. Al zal het dan misschien niet meer in de Premier League zijn, maar eerder in een minder hoog aangeschreven competitie", aldus Snelders. 

"Of het kan eventueel ook een ploeg worden die wat lager staat in Engeland of een team dat hem nog goed kent en nog wel in hem gelooft. Mirallas moet wel opletten voor een verhaal à la Adnan Januzaj: uitgeleend worden en telkens terugkeren. Dat is natuurlijk gevaarlijk", besluit Snelders bij Voetbalkrant

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties