Scheidsrechter (en VAR) de gebeten hond bij Gent: "Ik vraag me af wat die man eigenlijk doet in dat busje"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 46 reacties
Scheidsrechter (en VAR) de gebeten hond bij Gent: "Ik vraag me af wat die man eigenlijk doet in dat busje"
Foto: © photonews

Bij Gent waren ze boos na het 3-2 verlies bij Standard. De aanleiding was de tweede Luikse goal. Esiti stak zijn been te laat uit, Mpoku trapte de strafschop tegen de touwen. Al was er net daarvoor ook sprake van buitenspel.

AA Gent begon erg matig aan de nieuwe competitie. De eerste 45 minuten waren slap, alleen na een klinkende combinatie kon Yaremchuk op slag van rust scoren. "Ik kan niet zeggen dat ik hier met een goed gevoel sta", vertelde middenvelder Birger Verstraete na afloop. "We begonnen slapper dan Standard, maar ik denk dat we hier toch een puntje verdienen. Zuur dat we met lege handen achterblijven."

De start van de tweede helft was beter. "We hebben de kansen gehad om 1-2 voor te komen en dan is het een heel andere match. Maar met 'als, als, als' ben je niet veel." Vooral over de penaltyfase bij de 2-1 was heel wat te doen. "Ik heb me geërgerd aan bepaalde fases en sommige beslissingen die genomen werden."

Geen VAR

"De penalty was een discutabele fase. Eerst is er buitenspel en daarna een licht contact. Hij (Laforge, red.) gaat zelfs niet naar de VAR. Ik snap niet dat er dan zelfs niet even gekeken wordt. Hij was blijkbaar zeer zeker van zijn stuk, maar ik ben daar niet zo zeker van als ik de beelden terugzie. Ik vraag me af wat die man eigenlijk in dat busje zit te doen", aldus de Gentse 'pitbull'.

"We zijn één match ver en het is al van dat. Het is altijd met dezelfde ref dat dit terugkomt. Daar erger ik mij mateloos aan. Al wil ik me niet verstoppen achter de beslissingen van de ref. Volgende weken zullen we allemaal een tandje moeten bijsteken", besluit Verstraete. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties