Yves Vanderhaeghe opvallend mild: "Ben niet de man die consequent zegt dat scheidsrechters slecht zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 29 reacties
Yves Vanderhaeghe opvallend mild: "Ben niet de man die consequent zegt dat scheidsrechters slecht zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij sommige Gent-spelers was scheidsrechter Nicolas Laforge de gebeten hond na de 3-2 nederlaag op het veld van Standard. Yves Vanderhaeghe toonde zich milder na de match.

"Ik denk dat iedereen blij met deze match", begon de Gent-coach zijn analyse. "Er was veel animatie, goals en discutabele fases. Maar Standard toonde meer passie dan wij. Wij waren soms wat onder de indruk van de omstandigheden hier. We stonden bovendien niet altijd goed op defensief vlak."

"Net voor de pauze scoorden we een mooie goal (via Yaremchuk, red.). Daarna begonnen we met dezelfde spirit aan de tweede helft en kregen we kansen via Cavanda en Kubo. Het had een andere match kunnen zijn, maar de details hebben er anders over beslist. En het derde doelpunt was er dan te veel aan."

Laforge

Voor de match was Vanderhaeghe toch een beetje verrast door de aanstelling van Nicolas Laforge als scheidsrechter. En die was bij veel Gent-spelers de gebeten hond na de tweede goal omdat hij de VAR niet raadpleegde. "Tja, dat is een detail", wilde Vanderhaeghe er niet te veel woorden aan vuil maken.

"Er konden betere beslissingen genomen worden. Maar het maakt deel uit van het voetbal. Al is het een beetje spijtig dat we zo 2-1 achter komen. Mensen maken fouten, dus ik ga er niet te veel op ingaan. Ik ben niet de man die consequent zegt dat scheidsrechters slecht zijn. Het is gewoon een beetje spijtig dat er weer een detail in ons nadeel valt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties