Op deze datum wil men de zomermercato in België sluiten: "We moeten wel opletten"

Op deze datum wil men de zomermercato in België sluiten: "We moeten wel opletten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transferperiode die tot 31 augustus duurt... Het is al jaren een doorn in het oog van veel clubbestuurders en supporters. De competitie is dan al meer dan vier weken bezig. De Pro League overweegt nu om de zomermercato vroeger af te sluiten.

De beheerraad van de Pro League heeft een voorstel van sommige leden om de deadline al op half augustus te zetten. Dat zou dan gelijkvallen met Italië, waar ze de transfermercato dit seizoen op 18 augustus eindigde, vlak voor de competitiestart. 

In Engeland sloten ze het transfervenster ook al voor de competitiestart. Pro League-voorzitter Marc Coucke bevestigde dat het idee op tafel ligt, maar dat er nog niets beslist is. "De teneur leeft dat het niet goed is voor het voetbal en de fans dat er nog transfers gebeuren als de competitie al zes weken bezig is", zegt hij in HLN.

"We onderzoeken of we ons in lijn kunnen zetten met Italië. Maar we moeten ook opletten dat we ons niet te kwetsbaar maken. We zijn geen kleine maar ook geen grote competitie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties