Waarom de Anderlecht-fans niet moeten dromen van een terugkeer van Boussoufa
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 19 reacties

Mbark Boussoufa zal niet terugkeren naar Anderlecht

Waarom de Anderlecht-fans niet moeten dromen van een terugkeer van Boussoufa
Foto: © photonews

Zaterdag lieten we nog weten dat Mbark Boussoufa op zoek is naar een nieuwe - liefst Europese - club. De 34-jarige ex-speler van onder meer Anderlecht en AA Gent ziet zijn plaats bij de nationale ploeg stilaan op de tocht komen te staan. De Anderlecht-fans zien wel iets in zijn terugkeer.

Op de sociale media werd er druk gediscussieerd of het een goeie zaak zou zijn om Boussoufa terug naar het Astridpark te halen. Er werden zelfs oproepen gedaan naar Marc Coucke toe. Maar de kans dat die de kleine Marokkaan terughaalt, is zo goed als nihil.

Vanhaezebrouck en Boussoufa zijn niet op de beste termen uit elkaar gegaan bij zijn laatste passage bij Gent. Vanhaezebrouck vond dat hij fysiek niet sterk genoeg stond en verweet zijn bestuur ook dat ze met de transfer de rust in zijn kleedkamer hadden verstoord. Hein wil liever geen grote namen, maar werkers.

Hij is een exceptionele voetballer

Marokkaans bondscoach Hervé Renard geeft hem wel een mooie referentie mee. "Boussoufa is een exceptionele voetballer die zeer belangrijk is voor de groep", noteerde Het Nieuwsblad.

"Ik heb hem vooraf laten weten dat hij niet zou starten. Hij is niet meer van de jongste en mogelijk houdt hij over een jaar op met voetballen. Maar het is een exceptionele speler boordevol enthousiasme die de jongeren heel wat kan bijbrengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties