Club-icoon Ceulemans over de contractverlenging van Brugse kampioenenmaker: "Preud'homme wisselde Vanaken met Vazquez en Refaelov, Leko koos duidelijk v贸贸r hem"
Redactie
| 3 reacties

Club-icoon Jan Ceulemans na de contractverlenging van Brugse kampioenenmaker Hans Vanaken

Club-icoon Ceulemans over de contractverlenging van Brugse kampioenenmaker: "Preud'homme wisselde Vanaken met Vazquez en Refaelov, Leko koos duidelijk v贸贸r hem"
Foto: © photonews

Hans Vanaken trekt de lijn van vorig seizoen door. De Profvoetballer van het Jaar had een belangrijk aandeel in de zege tegen Anderlecht, werd Rode Duivel en verlengde woensdag zijn contract bij Club Brugge tot 2023. "Vanaken is onder Leko helemaal doorgebroken, analyseert Jan Ceulemans zijn parcours.

"De contractverlenging is een teken dat iedereen tevreden is. Club kon Vanaken langer aan zich binden, en hij is tevreden met zijn verbeterd contract. Dan is de rekensom snel gemaakt", vertelt Club-icoon Jan Ceulemans in gesprek met Voetbalkrant.com.

De trend van vroeger zet zich een beetje verder in deze generatie

Meerdere jaren blijven

De reactie van Vanaken was veelzeggend: "Over vijf jaar ben ik er 31, maar dan kunnen er misschien nog enkele jaren bij." Een duidelijk signaal dat hij zich na drie jaar op en top voelt bij de Belgische landskampioen.

"De trend van vroeger zet zich een beetje verder in deze generatie", vindt de Caje. "Als ik naar mezelf en anderen kijk, zoals Franky Van der Elst en Gert Verheyen. Wij speelden vele jaren bij Club. Dat is in het hedendaagse voetbal niet altijd gemakkelijk."

"Vanaken is onder Leko helemaal doorgebroken en beseft dat hij belangrijk is. Dat wil hij ook blijven. Zijn start onder Preud'homme was moeizaam. Die wisselde Vanaken nog vaak met Vazquez en Refaelov. Leko koos duidelijk vóór Vanaken, daaruit heeft hij vertrouwen geput."

Vanaken en zijn entourage zijn nuchter genoeg om de juiste beslissing te nemen

Buitenland

Moet Vanaken met zijn veranderende status volgende zomer toch geen stap naar het buitenland overwegen? "Het is belangrijk om een volgende transfer goed te overwegen", vindt Ceulemans. "Sommige spelers kiezen voor het geld, en zitten er niet mee in om wat minder te spelen. Vanaken zit nu prima bij Club en zal ongetwijfeld meer verdienen. Ik denk dat hij en zijn entourage nuchter genoeg zijn om daarin de juiste beslissing te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties