Hans Vanaken (Club Brugge) is onze Speler van het Jaar: "Het beste seizoen van mijn carrière"
Yannick Lambrecht Sander De Graeve
Yannick Lambrecht en Sander De Graeve vanuit Brugge
| 6 reacties

Hans Vanaken is de Speler van het Jaar bij Voetbalkrant en Walfoot

Hans Vanaken (Club Brugge) is onze Speler van het Jaar: "Het beste seizoen van mijn carrière"
Foto: © SC

De Speler van het Jaar, verkozen door de redactie en lezers van Voetbalkrant en Walfoot, is Hans Vanaken! "Het was het beste seizoen van mijn carrière", zei de draaischijf van Club Brugge bij de overhandiging van de trofee en hij verklaarde waarom.

"Dat komt door verschillende factoren", begint onze Speler van het Jaar. "Na drie jaar Preud’homme liet Leko hier een nieuwe wind waaien. Het begin was moeilijk, maar we groeiden heel snel. Als de ploeg goed draait, presteer ik zelf ook beter en is het voor mij makkelijker om beslissend te zijn en doelpunten te maken. Zeker na Nieuwjaar zijn die statistieken de lucht ingeschoten."

"Het grote verschil was waarschijnlijk dat ik op de juiste positie stond. Ik had wel nog mijn verdedigende taken, maar kreeg meer de vrijheid om die laatste pass te geven of zelf te kunnen infiltreren. Ik kon me vrij snel aanpassen aan het nieuwe systeem en Ruud Vormer en ik zijn daarin heel complementair."

Die titel maakte het echt af - Hans Vanaken

Hans Vanaken was uiteindelijk goed voor 14 goals en 17 assists over alle competities. Het hoogtepunt kwam er op 13 mei in Luik: een nieuwe titel in de Jupiler Pro League

"Ja, dat maakt het echt af. Daar werk je een heel jaar voor, je speelt elke match om op die eerste plaats te komen", weet Hans Vanaken. "Toegegeven, die halvering van onze twaalfpuntenkloof deed pijn en het werd zelfs nog heel spannend in de play-offs. Maar het keerpunt was voor mij in Charleroi: toen we 1-0 achterkwamen, was het kwestie om als ploeg op te staan en dat hebben we dan ook gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties