Fan Board Anderlecht reageert op het gefluit naar Hein Vanhaezebrouck: "Hij heeft ons verkeerd begrepen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
Fan Board Anderlecht reageert op het gefluit naar Hein Vanhaezebrouck: "Hij heeft ons verkeerd begrepen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zit er ruis op de relatie tussen de Anderlecht-fans en coach Hein Vanhaezebrouck? Dat is de vraag na een opvallend moment in de partij tegen STVV. De paars-witte T1 wisselde Adrien Trebel voor Yevhen Makarenko, waarna een fluitconcert volgde.

Vanhaezebrouck maakte richting de aanhang duidelijk dat Trebel vanwege zijn hamstringletsel niet verder kon. Maar die actie bracht geen zoden aan de dijk. Het boegeroep werd nog feller.

"Hij heeft ons verkeerd begrepen", vertelt Ludo Coninx, woordvoerder van het Fan Board, bij Voetbalkrant.com. "Het gefluit was er om de inbreng van een behoudend ingestelde speler."

"Vroeger stonden we allang in Neerpede en was het, om het in de nieuwe termen te zeggen, Couckenbak"

Vanhaezebrouck maakte na afloop de vergelijking tussen de Anderlecht-aanhang en die van andere clubs. "Dat hij de fans bekritiseert, is buiten proportie", gaat Coninx verder. "Zo zet hij zichzelf in de vuurlinie. Het gaat er nog braaf aan toe. Vroeger stonden we allang in Neerpede en was het, om het in de nieuwe termen te zeggen, Couckenbak."

Drie uitslagen die Anderlecht-onwaardig zijn

De opeenstapeling van ontgoochelingen raakt de Anderlecht-fans. "Europees onderuit tegen de zwakste tegenstander in de groep, in de beker eruit en nu 0-0 thuis tegen Sint-Truiden. Dat zijn drie uitslagen die Anderlecht-onwaardig zijn."

"De ploeg zou eens vier à vijf matchen moeten blijven staan, om dat vertrouwen weer op te krikken. Maar de coach blijft switchen. Bovendien zullen we een echte nummer 10 niet direct vinden. Iemand die het spel kan aanjagen, ontbreekt gewoon", besluit Coninx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties