Roland Duchâtelet bracht gokchinees Ye aan het licht en nu... "Hopelijk wordt dit anders dan het 'Bende van Nijvel'-dossier van het voetbal"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 12 reacties

Ex-voorzitter Roland Duchâtelet trekt parallel tussen gokchinees Ye en operatie 'Propere Handen'

Roland Duchâtelet bracht gokchinees Ye aan het licht en nu... "Hopelijk wordt dit anders dan het 'Bende van Nijvel'-dossier van het voetbal"
Foto: © photonews

Roland Duchâtelet was in 2015 voorzitter van STVV toen hij de zaak rond 'gokchinees' Zheyun Ye in gang zette, maar tegenwoordig is hij niet meer actief in het voetbal. "Ik ben uit het voetbal gestapt omdat ik er genoeg van had. Er gebeuren zaken die niet kunnen."

Duchâtelet was niet verrast door de bom die woensdag in het Belgische voetballandschap viel. "Dit was te verwachten. Ik ben helemaal niet geschrokken toen ik het nieuws vernam", zegt hij in HLN.

"Een manager als Mogi Bayat heb ik nooit helemaal vertrouwd. Op een bepaald moment heb ik dan ook beslist om niet meer met hem te werken. Het was mijn aanvoelen dat Bayat niet te vertrouwen was."

De zaak-Ye is het 'Bende van Nijvel'-dossier van het voetbal. Ik hoop dat het deze keer anders is

Duchâtelet

De gokchinees

Nu hoopt Duchâtelet vooral dat er effectief iets gedaan wordt aan de corruptie in het voetbal. "In 2006 - toen de zaak-Ye ontplofte - dacht iedereen dat er veel zou veranderen. Iedereen voelde het momentum, maar uiteindelijk is die zaak versmoord. Ik noem dat het 'Bende van Nijvel'-dossier van het voetbal."

"Het hele onderzoek heeft veel te lang geduurd, heeft veel te veel geld gekost aan de maatschappij en heeft uiteindelijk niks opgeleverd. Dat is een grote teleurstelling geweest. Ik hoop dat het deze keer anders is."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties