Federaal Parket komt met ontluisterende details over luxehorloges en de rol van Veljkovic en Bayat in groot voetbalschandaal

Redactie
| 12 reacties
Federaal Parket komt met ontluisterende details over luxehorloges en de rol van Veljkovic en Bayat in groot voetbalschandaal
Foto: © photonews

'Operatie Propere Handen' borrelde al meer dan een dag doorheen het Belgisch voetballandschap, maar op een persconferentie van het Federaal Parket is pas echt duidelijk geworden hoe diepgeworteld het probleem daadwerkelijk is.

Het Federaal Parket kwam met een ontluisterende boodschap in verschillende delen naar buiten. Daarbij werd vooral de rol van spelersmakelaar Veljkovic erg duidelijk, hoewel de voorbije dag vooral Bayat in het oog van de storm terechtkwam. Enkele ontluisterende details kwamen ook naar buiten, zo zouden er luxehorloges en lege verpakkingen van horloges voor een totale waarde van niet minder dan acht miljoen euro zijn in beslag genomen.

In samenspraak met vier bestuursleden van KV Mechelen zou Veljkovic enkele wedstrijden in de degradatiestrijd actief hebben gemanipuleerd, rechtstreeks of via-via. Daarbij komen Antwerp - Eupen, onder leiding van Bart Vertenten, en KV Mechelen - Waasland-Beveren naar voren.

Veljkovic en Bayat

Verder zou Veljkovic volgens de mededeling van het parket "Meermaals constructies hebben opgezet in samenspraak met enkele voetbalclubs, waaronder KV Mechelen, KRC Genk, Standard, Club Brugge en Lokeren om zichzelf verdoken commissielonen uit te betalen en spelers verdoken vergoedingen te bezorgen."

Mogi Bayat van zijn kant "zou transfers van spelers gemanipuleerd hebben om zijn eigen (makelaars)vergoedingen te maximaliseren. Er zouden constructies opgezet zijn om deze manier van werken ook verborgen te houden voor de betrokken clubs en spelers. Hij zou onder meer een beroep gedaan hebben op de hulp van andere - medeplichtige - spelersmakelaars en andere rechtspersonen."

Ondertussen werden al enkele mensen voorgeleid voor de onderzoeksrechter:

Dirk Huyck, Olivier Somers en Sebastien Delferière werden vrijgelaten onder voorwaarden, Thierry Steemans is aangehouden en blijft voorlopig in de cel. Achttien anderen worden vandaag nog voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties