Cercle Brugge wil noodlottig duel uit 2015 waar Bart Vertenten scheidsrechter was laten onderzoeken: "Een ferm reukje, het stinkt zelfs"

Redactie
| 63 reacties
Cercle Brugge wil noodlottig duel uit 2015 waar Bart Vertenten scheidsrechter was laten onderzoeken: "Een ferm reukje, het stinkt zelfs"
Foto: © photonews

In het kader van het onderzoek naar financiële fraude en matchfixing in het Belgische voetbal wil Cercle Brugge de wedstrijd van 15 maart 2015 tegen KV Mechelen laten onderzoeken. Diep in de tweede helft zag de Vereniging een quasi zekere overwinning nog uit handen glippen.

"Het loont de moeite dat de bevoegde instanties een onderzoek instellen naar het verloop van deze wedstrijd met de gekende dramatische afloop voor Cercle Brugge", liet de Vereniging zaterdag via de officiële kanalen verstaan.

Overduidelijk buitenspel

Cercle stond 2-0 voor, maar na goals in minuut 89, 91 en 92 draaide Malinwa de score nog helemaal om. Vooral de 2-1 van Rafal Wolski, die ruim een meter buitenspel stond, zorgde voor commotie. "Er is een ferm reukje aan. Het stinkt zelfs", zei analist Wim De Coninck toen in Stadion. "De grensrechter had een perfect zicht op de fase."

Opvallend: Bart Vertenten had de leiding over die bewuste wedstrijd. De scheidsrechter zit nog steeds in de cel op verdenking van betrokkenheid in het corruptieschandaal. Cercle werd veroordeeld tot play-off 3 en degradeerde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties