Verheyen wil zijn spelers waarden meegeven: "Er komt altijd wel een moment van oordeel"

Verheyen wil zijn spelers waarden meegeven: "Er komt altijd wel een moment van oordeel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gert Verheyen heeft het soms niet onder de markt bij KV Oostende. De trainer hamert op discipline, maar heeft wel een paar moeilijke karakters rondlopen. "Als je er elke week twee binnen trapt, heb ik daar geen problemen mee."

Verheyen was zelf een voetballer die het moest hebben van zijn werkkracht en wil dat ook overbrengen. "Wat je ervoor overhebt, is nog belangrijker dan goed kunnen sjotten. KVO heeft spelers die wel na elke training met de tong op hun schoenen naar binnen gaan", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Je hebt een plicht als goedbetaalde profvoetballer, ik word kwaad op wie dat weigert

"Maar bij velen kan het stukken beter. Als ze nog iets willen bereiken, natuurlijk. Als ze het goed vinden hier, oké. Maar daar zitten eveneens limieten aan. Ook bij KVO is er een minimum wat je moet doen. Je hebt de plicht als goedbetaalde profvoetballer om je werk deftig te doen. Ik word kwaad op wie dat weigert of zelfs tegenwerkt."

Verheyen wil zijn spelers waarden meegeven, maar er zijn er altijd wel die dat aan hun laars lappen. "Er komt altijd een moment van oordeel. Wanneer er bijvoorbeeld over een contractverlenging beslist wordt. En dan is er de weegschaal waarin ook dat terechtkomt. Tenzij je er elke keer twee binnenstampt. Dan mag je moeilijk doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties