Reactie Hou u vast en zet u neer: Hein Vanhaezebrouck woedend na Lokeren: "Gedaan met spelers beschermen, ik geef het publiek 200 procent gelijk"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 149 reacties
Hou u vast en zet u neer: Hein Vanhaezebrouck woedend na Lokeren: "Gedaan met spelers beschermen, ik geef het publiek 200 procent gelijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hou u vast, want zo woedend hebben we Hein Vanhaezebrouck nog nooit gezien. De coach van Anderlecht voelde zich in de steek gelaten door zijn spelers en kondigde zware consequenties aan.

Met vuile voeten ging hij erdoor, Hein Vanhaezebrouck. Inhouden was er niet bij. "Als je zo'n eerste helft speelt in Eupen, dan verwacht je toch een reactie vandaag. Maar er zijn er sommigen die zich zelfs niet voluit gaven. En dan spreek ik niet over één speler, maar over verschillende."

"Als je bij Anderlecht speelt moet je er elke week staan, niet één keer beslissend zijn of één keer goed spelen. Elke godganse week moet je klaar zijn om alles te geven. Na Eupen zat Bornauw twee dagen in de put omwille van zijn slechte match. Sommigen waren er wel heel makkelijk over. Spelers die daarmee - na hun eerste slechte match - er zo mee inzitten, dat zijn spelers die ver zullen geraken", fulmineerde Hein. "Anderen niet."

Ik ben vooral ontgoocheld voor onze fans, dat ze dit moesten aanzien

Vanhaezebrouck ging dit seizoen soms al ver om sommige spelers niet in de wind te zetten. "Maar dat is gedaan. Ik bescherm sommige jongens niet meer. Ik heb er sommigen lang op het veld gehouden omdat er de mogelijkheid was dat ze ontploften of nog iets gingen doen."

"Maar dat is gedaan. Als je na een helft of een uur niet voluit bent gegaan, ga je eruit. Dat ik weinig wisselmogelijkheden heb? Dat kan me niet schelen! Dan zet ik een jongere! Die hebben ten minste goesting. Het zou spijtig zijn zo'n speler op de bank te houden voor iemand die niet voluit gaat, wie het ook is! Ze vliegen eruit!"

"Ik heb spelers lang beschermd, ook voor de fans. Maar vandaag geef ik ze 200 procent gelijk. Ik ben vooral ontgoocheld voor onze fans, dat ze dit moesten aanzien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties