Analist ziet Anderlecht nog in play-off 2 belanden: "Als je jeugdspelers even sterk zijn als je aankopen, heb je een probleem"

Analist ziet Anderlecht nog in play-off 2 belanden: "Als je jeugdspelers even sterk zijn als je aankopen, heb je een probleem"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht moeten ze zich zorgen beginnen maken... Steeds meer mensen - zelfs binnen de club - beginnen te vrezen voor het doemscenario: play-off 2. Ook Eddy Snelders ziet het zo niet goed komen: "Coucke en Verschueren zullen in januari uit hun pijp moeten komen."

Dat Anderlecht zondag redelijk goed speelde? Alles is relatief, zei Einstein ooit. Dat is ook van toepassing op dit Anderlecht. "Je hebt ze zelf ook zien spelen hé?", zucht Snelders. "Goed was dat niet hoor. Dit Anderlecht is weggezakt naar het niveau van een goeie middenmoter. Met deze ploeg word je geen kampioen. Deze ploeg moet eerder knokken om play-off 1 te spelen, samen met STVV, Charleroi, Gent en Standard."

Gebrek aan slagkracht in de box? Dan moet de bal daar eerst komen hé

Een scenario dat echt niet ver ligt, want de afstand tot de zevende plaats is korter dan die tot de eerste. "Het nieuwe bestuur deed grote verklaringen bij zijn aanstelling, maar ze moeten oppassen dat ze niet de eerste Anderlecht-ploeg ooit worden die play-off 2 speelt. Er zit geen tempo in, geen diepgang. Ze werken wel hard, maar dat is typisch voor een ploeg die net te kort komt", aldus Snelders.

"Zondag kon Genk het al bij al gemakkelijk opvangen. Tot aan de zestien ging het nog, maar dan was er geen scherpte voor doel, geen infiltraties, geen voorzetten... Hein rekende op een flits van Bakkali. Dat hij het gebrek aan présence in de box aanhaalde? Ja, maar dan moet die bal daar eerst komen, niet?"

Saelemaekers en Amuzu moeten hun acties wel van ver beginnen en komen te kort om die voorzetten af te leveren. "Nochtans vind ik dat ze wel de kwaliteiten hebben om heel die flank te doen. Maar als je met een enkelvoudige flank speelt, kunnen je flankspelers enkel hoog spelen als je ploeg goed voetbalt."

"Anders moeten ze meer verdedigen en staan ze op dezelfde lijn als je drie centrale verdedigers. En die drie centrale verdedigers koos Hein deze keer gewoon omdat dat het beste was met wat er nu voor handen is."

In januari ligt de kwaliteit ook niet voor het oprapen

Het komt telkens terug op dat ene woordje: kwaliteit. "Kums als tien? Welk alternatief heb je? Je kan daar moeilijk Makarenko gaan zetten.  Gerkens is een aanvullende speler, Musona is niet sterk genoeg, Trebel is een aanjager, Kums valt tegen,... "

"Tja, als je jeugdspelers bijna even sterk zijn als wat aangekocht is, dan is dat leuk voor die jongens, maar dan heb je als club wel een probleem. In januari valt er wel nog iets op te lossen, maar de kwaliteit ligt dan ook niet voor het rapen. Het zijn meer de jongens waar men vanaf wil die dan op de markt komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties