Wat is er nu juist aan de hand met dat veld van Anderlecht? Rottende wortels

Wat is er nu juist aan de hand met dat veld van Anderlecht? Rottende wortels

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het veld van Anderlecht is een ramp. Maar wat is er nu juist gebeurd met die grasmat, die nog met enkele (kunst)vezels aan elkaar hangt? Een probleem dat niet in één-twee-drie kan opgelost worden.

De laatste jaren heeft Anderlecht quasi om de zes maanden een nieuw veld moeten laten aanrukken. Dat heeft niets met de kwaliteit van het aangekochte veld. Dat bestaat uit 90 procent gewoon gras en 10 procent kunstgras. Het voordeel van zo'n veld is dat de speelschade veel beperkter is en er veel minder slijtage is. 

In theorie, want dan moeten de omstandigheden ook juist zitten. Bij Anderlecht ligt er onder het veld een betonnen vloer en die ligt blijkbaar niet diep genoeg en daardoor kan de grond niet alle water absorberen en de drainage kan het overtollige water niet snel genoeg afvoeren.

Grote kost

Dat betekent dat de grond veel te vochtig is voor de grassoort en de wortels beginnen te rotten, waardoor ze sneller lossen en ook niet meer teruggroeien. Een fundamenteel probleem, want eigenlijk zou heel het veld - ondergrond inbegrepen - dus opgebroken moeten worden om een zwaardere drainage aan te leggen. Een kost waarbij we niet meer over enkele honderdduizenden euro's praten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties