Leye laat zijn specialiteit bewonderen: "Makkelijker tegen ploeg die 'probeert' te voetballen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moeskroen
| 0 reacties

Mbaye Leye scoorde zijn eerste twee doelpunten van het seizoen

Leye laat zijn specialiteit bewonderen: "Makkelijker tegen ploeg die 'probeert' te voetballen"
Foto: © photonews

Wist u dat Mbaye Leye zijn doelpuntenteller voor zaterdag nog op nul stond. Uitgerekend tegen Anderlecht scoorde hij zijn eerste twee van het seizoen. Niet toevallig met het hoofd, want dat is altijd al zijn specialiteit geweest.

36 jaar, maar nog bijlange niet versleten. Vraag dat maar aan Anderlecht. Mbaye Leye teisterde de verdediging van de Brusselaars en maakte gebruik van de hopen ruimte die hem werd aangeboden om twee keer te scoren. Twee keer met de kop. "Tja, daarvoor sta ik wel bekend hé", lachte hij.

"Het is wel belangrijk voor mij dat ik eindelijk kon scoren. Daarvoor sta ik er toch. Ik heb een speciale relatie met de trainer. Hij heeft me heel veel vertrouwen gegeven voor deze match en ik stond op mijn beste plaats."

Benson

Met dank ook aan Benson, die hem twee keer perfect bediende vanop de linkerflank. "Ik had er met hem over gesproken. Ik vroeg hem de bal tussen de paal en de verdedigers te geven en dan moet ik maar de loopactie doen. Dat kan ik nog hoor", knipoogde hij. "Het is een kwestie van timing. Maar dat gaat altijd beter tegen grote ploegen, die zelf ook willen voetballen. Anderlecht heeft dat toch geprobeerd..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties