Verschueren heeft andere ambities dan Van Holsbeeck: "Ik ben niet bezig met om de twee jaar kampioen worden"

Verschueren heeft andere ambities dan Van Holsbeeck: "Ik ben niet bezig met om de twee jaar kampioen worden"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Michael Verschueren wil een nieuwe wind door Neerpede laten waaien. Een wind die ook voelbaar moet zijn tot ver buiten de landsgrenzen. De nieuwe sportief directeur wil het merk Anderlecht meer uitdragen.

Een heel andere manier van werken dan Herman Van Holsbeeck. "Meer vanuit het managementperspectief", vertelt hij bij BRUZZ. "Mijn respect voor hem is groot, hij werd om de twee jaar kampioen. Maar ik ben niet bezig met één titel pakken om de twee jaar. Ik wil in het buitenland het merk Anderlecht groter maken én ambitieuzer zijn op Europees niveau."

Verschueren wil samenwerkingen uittekenen met buitenlandse clubs en internationale jeugdscholen oprichten "om de unieke filosofie van Anderlecht uit te dragen". "We willen zo zusterclubs van Anderlecht creëren in het buitenland en op termijn de beste spelers naar de club halen. Want geloof me, wij hebben een way of playing."

"Zoals Ajax die ook heeft. Twee jaar geleden waren we met onze min 15-jarigen in Texas. Het kleinste verschil in de wedstrijden met de Amerikaanse tegenstanders was geloof ik twintig doelpunten. De ouders van de plaatselijke spelertjes waren diep onder de indruk. ‘This is insane,’ zeiden ze. We hebben de kennis, we moeten ze ook gebruiken en exporteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties