Busbedrijven in Limburg zijn het beu: "Duizenden euro's aan schade aan 16 bussen"

Redactie
| 32 reacties
Busbedrijven in Limburg zijn het beu: "Duizenden euro's aan schade aan 16 bussen"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De aanval van een aantal - voornamelijk Nederlandse - hooligans op de supportersbussen van Genk na de wedstrijd tegen STVV heeft voor heel wat beroering gezorgd. Vooral de Limburgse busbedrijven zijn het beu, want het is niet voor de eerste keer dat ze voor de kosten mogen opdraven.

Voor de firma Jacobs Transport in Genk wordt de schade geraamd op zo’n 15.000 euro, vooral aan glasschade. “Ik heb weet van in totaal zestien bussen die schade opliepen. Het gaat om een dertigtal ruiten. We zijn het eigenlijk beu, want op wie moeten wij deze schadepost verhalen? Onze verzekering begint ook stilaan moeilijk te doen”, zegt Francis Paulussen van Jacobs Transport aan HLN

“Een zijruit kost al snel 1.200 euro, het prijskaartje voor een nieuwe voorruit bedraagt 1.800 euro. Ik heb vandaag al een mail gehad van een busbedrijf dat geen voetbalsupporters meer wil vervoeren. Wij blijven achteraf altijd met de kosten zitten. We gaan met de firma’s samenzitten om te zien hoe we dit in de toekomst gaan aanpakken”, besloot hij.

Er werden elf hooligans opgepakt, vooral jongens verbonden aan MVV Maastricht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties