Onder meer Club Brugge en Standard communiceren niet hun exacte toeschouwersaantallen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 27 reacties
Onder meer Club Brugge en Standard communiceren niet hun exacte toeschouwersaantallen
Foto: © photonews

Elke thuismatch geven de clubs uit de Jupiler Pro League de toeschouwersaantallen door aan de journalisten ter plaatse.

Club Brugge, Standard, Gent, Kortrijk en Zulte Waregem geven bij hun thuismatchen niet de juiste supportersaantallen door aan de aanwezige journalisten. Dat heeft Sport/Voetbalmagazine geconstateerd. Die aantallen werden vergeleken met de aantallen die de Pro League heeft gecommuniceerd en ze komen niet overeen.

Als voorbeeld geeft het magazine de wedstrijd tussen Standard en Gent, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor de Rouches. Volgens de Luikse club waren er 25.203 aanwezigen in het stadion, terwijl er in de realiteit maar 21.169 mensen in het stadion zaten. Idem voor Club Brugge tegen Eupen. Club zegt dat er 25.789 toeschouwers waren, de Pro League zegt 19.408. Twee significante verschillen.

Het goede voorbeeld

Dat komt, zegt Club Brugge, omdat ze de abonnees meetellen in die berekening. Maar uiteraard zakken niet alle abonnees af naar elke thuismatch.

Anderzijds zijn er clubs die het wel correct aangeven: Racing Genk, Antwerp, Charleroi, STVV, Eupen, Lokeren, Moeskroen en Oostende. Anderlecht communiceert de toeschouwersaantallen gewoonlijk niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties