Awoniyi ziet een toptrainer in Storck en legt uit waarom het bij Moeskroen wél lukt

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties
Awoniyi ziet een toptrainer in Storck en legt uit waarom het bij Moeskroen wél lukt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moeskroen draait sinds de winterstop op volle toeren dankt dat onder meer aan de terugkeer van Awoniyi. De spits komt terug op zijn periode bij Gent en legt uit waarom het bij 'les Hurlus' uitstekend gaat.

"Ik kon na AA Gent naar de grotere clubs uit Turkije, Oostenrijk en België, maar ik wilde terug naar Moeskroen", gaf Taiwo Awoniyi toe in Het Nieuwsblad. "Ik ben hier in een ploeg gekomen die op alle vlakken in orde is."

"De Nigeriaanse spits is ook enorm lovend over zijn coach bij de Henegouwse club, Storck. De coach weet van aanpakken. Hij is iedereen drie stappen voor en slaagt ­erin om alle spelers mee te krijgen. Hij heeft de kwaliteiten om een topploeg in België te trainen."

Verschil Gent - Moeskroen

Awoniyi wijt zijn mislukte periode bij Gent aan verschillende redenen. "Als huurspeler moet je meteen renderen. Anders kiezen ze voor jongens die eigendom zijn van de club. Het was ook niet makkelijk als targetspits, als Dompé niet speelde kwamen er nauwelijks voorzetten."

En bij Moeskroen loopt alles op wieltjes voor de herboren spits. "Er zit kwaliteit in de ploeg en ­spelers als Benson en Leye denken in functie van de ploeg. We helpen elkaar. In zo'n geheel is het makkelijk om als spits terecht te ­komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties