Moeskroen slaat vroeg in de tweede helft toe en boekt historische 15 op 15, Cercle wacht al sinds Kerstmis op een zege
Redactie
| 5 reacties

Cercle Brugge is op het veld van Moeskroen met 3-0 gaan verliezen en wacht al sinds 16 december op een zege

Moeskroen slaat vroeg in de tweede helft toe en boekt historische 15 op 15, Cercle wacht al sinds Kerstmis op een zege
Foto: © photonews

Moeskroen had aan twee doelpunten net na de pauze genoeg om de zege veilig te stellen tegen een zwak Cercle Brugge. De Vereniging kwam niet fris uit de kleedkamer en daar profiteerden Awoniyi en Amallah optimaal van. Moeskroen pakte zo een knappe 15/15 en is zeker van het behoud, Cercle nog niet.

Veel spektakel kregen de supporters op Le Canonnier niet te zien in de eerste 45 minuten van het duel tussen twee ploegen die quasi zeker waren van het behoud. Toch was het bij het eerste doelgevaar al meteen prijs voor Cercle Brugge. De mee opgerukte Marega kopte de 0-1 voorbij een kansloze Butez, maar gelukkig voor de doelman van Moeskroen werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Een correcte beslissing overigens van Boucaut en zijn team.

Voor de rest van de eerste helft was het al Moeskroen wat de klok sloeg. Boya kopte een corner niet ver naast, een poging van Leye strandde in het zijnet en ook een afstandsschot van Amallah kon Nardi niet verontrusten. 0-0 na een bijzonder slappe eerste helft.

Na de pauze leek Moeskroen wel te beseffen dat het niets meer te verliezen had in de reguliere competitie en dat het een historische 15 op 15 kon boeken. Man in vorm Awoniyi kapte zich iets te makkelijk voorbij aanvoerder Taravel en schoot de 1-0 in de verste hoek binnen.

Cercle reageerde meteen via Bruno, maar zijn afstandspoging belandde via een handje van Butez in hoekschop. Die resulteerde in een counter en een puntertje van Amallah: goed voor een verdubbeling van de score. Awoniyi kroop in de rol van aangever en dikte zo zijn cijfers nog wat aan. Na de winterstop zit hij al aan vier goals en twee assists.

Vanuit een niet zo scherpe hoek vergat hij er een vijfde aan toe te voegen nadat hij doelman Nardi had omspeeld. Ondertussen was Etienne al aan rood ontsnapt na een zware charge op Vojvoda. De VAR vond het klaarblijkelijk geen clear error, maar Vojvoda mocht blij zijn dat hij nog voetballer is. 

In de toegevoegde tijd miste Pierrot nog onbegrijpelijk de 3-0, maar twee minuten later zette hij die wel op het scorebord. Dat was ook meteen het laatste wapenfeit van de partij.

2 op 18

De thuisploeg tikte de wedstijd volwassen uit en groen-zwart stelde daar bijzonder weinig tegenover. De laatste overwinning van Cercle Brugge dateert al van 16 december toen er voor eigen volk met 2-1 van Anderlecht gewonnen werd. Daarna pakte de Vereniging een magere 2 op 18. Bij de Hurlus loopt het daarentegen een pak beter. Zij pakten vijf zeges op rij en zijn met 32 punten zeker van het behoud.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties