Reactie Clement ziet oorzaak voor Genkse onmacht op Brugse akker: "Ze hadden mijn verwittiging duidelijk niet goed begrepen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 25 reacties
Clement ziet oorzaak voor Genkse onmacht op Brugse akker: "Ze hadden mijn verwittiging duidelijk niet goed begrepen"

"Het is een verdiend resultaat na die overrompeling in de eerste helft." Genk-trainer Philippe Clement gaf het doodeerlijk toe. Maar ook al lag een grote oorzaak van de Genkse onmacht aan Brugge, Clement stak het enkel op zijn eigen spelers.

"Dit was een heel goeie les voor mij en mijn ploeg", begon Philippe Clement. "Op voorhand had ik iedereen nog zo verwittigd over het slechte veld en het feit dat we niet ons normale spel zouden kunnen spelen, maar dat hadden ze in de eerste helft duidelijk niet goed begrepen."

"Twee dagen zijn we daarover bezig geweest, vooral voor onze vele technische jongens. Ze hadden misschien te veel vertrouwen dat het wel zou lukken", ging de Genkse coach verder. "Dat overkwam ons ook al in Sarpsborg, waar we toen een eerste keer op kunstgras moesten spelen."

De zware omstandigheden maakten onze voorbereiding echt wel moeilijk

- Philippe Clement

Maar het veld kan toch niet de enige reden geweest zijn? "Het was lastig met maar één tactische training zonder te weten wie je kan inzetten. Pozuelo die wil vertrekken, Ito die alleen Japans spreekt, de kwetsuren... De zware omstandigheden maakten onze voorbereiding echt wel moeilijk", sprak Clement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties